Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristina Guseth - de la Freedom House în funcţia de ministru al Justiţiei în Guvernul Cioloş

ro

15 Nov, 2015 14:31 2347 Marime text
 
Susţinerea şi promovarea bunelor practici în jurnalism au fost susţinute constant de Cristina Guseth, ministrul desemnat al Justittiei în Guvernul Cioloş de-a lungul vremii. În calitate de director al fundaţiei Freedom House România,

Cristina Guseth a iniţiat şi coordonat programe de pregătire pentru jurnalişti şi manageri de presă şi a coordonat programul şcolii BBC în România. Din 1998, este director al Freedom House România, fundaţie care organizează concursul „Tânărul Jurnalist al Anului”, care susţine jurnalismul de investigaţie şi derulează proiecte de pregătire a magistraţilor în achiziţii publice, concurenţă, confiscare extinsă, relaţia cu media, integritate şi politici anticorupţie. Cotidianul ZIUA de Constanţa se bucură de câţiva ani de parteneriatul fructuos cu fundaţia Freedm House.

Cristina Guseth a absolvit în 1983 Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii a Universităţii Politehnică Bucureşti. După Revoluţie a absolvit cursuri de comunicare la Emerson College (Atena).

Între 2005-2007 a coordonat relaţiile media ale Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti.Cristina Guseth este din 1998 directorul fundaţiei Freedom House România, unul dintre ONG-urile cu mare credibilitate în zona de integritate şi politici anti-corupţie.
A iniţiat şi coordonat programe de pregătire pentru jurnalişti şi manageri de presă şi a coordonat programul şcolii BBC în România. Freedom House România organizează concursul "Tânărul Jurnalist al Anului", prin care susţine jurnalismul de investigaţie, potrivit prezentării de pe site-ul organizaţiei. Între 2005-2007, Guseth a coordonat relaţiile media ale Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti.

În madantul sau, Cristina Guseth va avea de luat una dintre cele mai grele decizii, cu impact uriaş asupra luptei anti-corupţie: ca ministru al Justiţiei va face nominalizările pentru şefia DNA şi a Parchetului General în primăvară anului 2016, când expiră mandatele Laurei Codruţa Kovesi (DNA) şi Tiberiu Niţu (Parchetul General). Nominalizările viitorilor şefi de parchete vor merge la CSM pentru aviz consultativ, iar numirile sunt făcute de preşedintele Klaus Iohannis.
 
Sursa foto: Facebook.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii