Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:39 25 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Sima, despre conturile secrete din Elveţia ale politicienilor români

ro

10 May, 2015 10:38 716 Marime text
 
Brokerul Cristian Sima a dezvăluit în cadrul emisiunii „Lumini și umbre”, realizată de Dan Andronic la B1 Tv, că s-a oferit să predea arhiva conturilor secrete din Elveția procurorilor DNA, însă până acum nu a venit nimeni pentru a o lua. Sima a lăsat să se înțeleagă că este dispus oricând să predea arhiva procurorilor, fiind convins că ulterior va fi chemat pentru a explica ce se află în ea.
 
„Am scris de două ori la DNA. Prima oară mi-au răspuns că trebuie să vin să depozitez la arhivă sau unde se depozitează. A doua oară l-au primit pe avocatul meu și au vorbit cu el. A explicat cu lux de amănunte ce fel de informații dețin. Au fost foarte interesați, aveau și câte un conspect de la fiecare spovedanie a mea. Am spus că nu cer nimic decât protecția dacă mă întorc în țară. Mi-au spus că nu pot să-mi ofere această protecție, dar că sunt interesați de arhivă”, a dezvăluit Cristian Sima.
 
Cristian Sima a mai mărturisit că printre posesorii de conturi în Elveția se află și oameni politici și că arhiva cu conturile și băncile se află la procurorul elvețian Ligamonti.
 
„Am predat tot ce era referitor la băncile elvețiene și tranzacții făcute din Elveția, prin intermediul băncilor sau brokerilor elvețieni, pentru că și elvețienii au făcut o anchetă referitoare la spălarea de bani”, a spus Sima.

Sursa: b1.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii