Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Diaconescu RECUNOSC, SUNT VINOVAT! MERGEM MAI DEPARTE!

ro

27 Mar, 2013 21:37 1112 Marime text
Dragii mei,
Constat cu nedisimulata surprindere ca simplul anunt ca am decis sa imi asum infiintarea si organizarea Fundatiei Miscarea Populara a produs efecte nebanuite atat pentru comentatorii de politica si de ce mai apare peste zi, cat si pentru politicienii implicati in ceea ce traim fiecare dintre noi astazi. Anuntul meu a limpezit ca prin vis o politica romaneasca otova pana alaltaieri, o politica in care nu se mai stia care este la stanga esicherului si care la dreapta lui decat poate prin deosebirea intre euro si rubla ,ambele “transferabile”.
Numai de atat a fost necesar pentru a-i putea distinge pe cei care detin si exprima adevarul absolut “de dreapta” de aceia care respira si traiesc doctrina de stanga (autoflagelandu-se intr-o saracie crunta). Cine ar fi crezut ca vorbele lui Diaconescu pot avea acest efect secundar (benefic si clarificator)?
Ei bine, doar asa am putut afla noi odata cu electoratul domnului Ponta care voteaza PNL ul domnului Antonescu si pe domnul Antonescu insusi cu entuziasm,care la randul sau momeste cu bunastarea “care va fi”, cui ar fi trebuit sa cer permisiunea sa vorbesc despre “dreapta” din Romania ori despre “stanga” si in fata caror “monumente” doctrinare ar fi trebuit sa ma caiesc mai apoi pentru indrazneala mea.
Sigur ca nimeni nu ii poate intreba pe arhanghelii consacrati ai stangii romanesti de ce doua treimi din bazinul electoral de stanga s-a pierdut din 1989 si pana astazi cum nimeni nu ar trebui sa indrazneasca sa intrebe vocile consacrate ale dreptei cum se face ca nici un parlamentar al opozitiei de dreapta nu sta in 2013 pe un scaun intreg in Parlament – astea ar fi cel mult niste dovezi de impertinenta indrazneala daca ar fi formulate, ca intrebari publice, din partea societatii.
Societatea este buna doar atunci cand tace.
Mai departe, este clar ca celor care au sarit ca arsi cand au auzit de intiativa noastra le este cunoscuta responsabilitatea ,precum le este cunoscuta doctrina propriei lor politici si nazuintele oamenilor pe care au tupeul de a spune ca-I reprezinta prin rotatie, evident, mintindu-i amuzati in fiecare secunda, insa nu acestea sunt lucrurile care trebuie sa se auda – important este sa combatem o initiativa sociala si sa ne concentram pe trecerea lui Diaconescu de la stanga la dreapta.
Si pentru ca astfel de momente stimuleaza memoria, ma intreb oare cei 13.000 de km de platou continental erau de stanga sau de dreapta, coridorul Nabucco castigat politic in 2009 si vandut astazi la bucata pentru a face frumos la rusi era un gest de dreapta sau de stanga?
Initiativa noastra de a infiinta o fundatie este DESPRE OAMENI SI NU DESPRE POLITICIENI SI PARTIDE! este legitima si legala.  Care parte din acest enunt este neclar? Stiu ca este incalificabil gestul de a lasa societatea sa se exprime dupa ce a incasat promisiuni si si-a construit asteptare, stiu. Voi insista insa alaturi de colegii mei sa vad care dintre politicienii Romaniei vor avea indrazneala sa loveasca intr-o initiativa sociala (deci in societatea care i-a facut oameni) si care vor insista in prostia de a raspunde la mesaje care nu le sunt adresate?
Hai sa oprim aceasta bataie de joc! Faptul ca se incearca obstructionarea expresiei societatii, nu inseamna ca societatea uita sau isi schimba opiniile. Si ca sa fiu sincer cu toata lumea, consider ca celui caruia ii este sete, ii e egal daca paharul cu apa ii vine din dreapta sau din stanga! Politicienii, daca nu ar fi atat de ticalosi, ar recunoaste civilizat ca de fapt, stanga si dreapta sunt maniere diferite care urmaresc acelasi scop – bunastarea romanului si progresul si modernizarea Romaniei!
In fine, raman consecvent deciziei pe care am luat-o si voi asculta mesajul sutelor si miilor de sustinatori care nu contenesc sa vina de mai bine de 72 de ore spre Miscarea Populara, oameni care se alatura demersului nostru, cu certitudine, pentru ca sunt ingroziti de perspectiva oferita tocmai de criticii de la stanga si dreapta Miscarii Populare. Si inca un lucru pe care vreau sa il retina prietenii si neprietenii Miscarii Populare – numarul celor care ni se alatura este direct proportional cu intensitatea contestatiilor la adresa noastra.
Concluzia este una singura – mergem mai departe!
 
Cristian Diaconescu
Sursa: cristiandiaconescu.com. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii