Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3. Începe şedinţa de judecată Gheorghe Darie şi Cristinel Dragomir, audiaţi în dosarul lui Nicuşor Constantinescu (rechizitoriu+video)

ro

06 May, 2015 09:18 3508 Marime text
 
Astăzi la Tribunalul Constanţa, cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie şi Cristinel Dragomir, vor fi audiaţi în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu este judecat pentru presupusa subfinanţare a CMZ-ului.
 
La Tribunal ar putea ajunge şi secretarul judeţului, Mariana Belu.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa  


„În perioada 2009 – 27.11.2013, cu ştiinţă, în exercitarea atribuţiilor care decurgeau din calitatea de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit în mod defectuos obligaţiile care îi incumbau potrivit art.76 din Legea nr.446/2006, în raport de funcţia publică deţinută, neasigurând finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia, dispunând rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a Centrului Militar Zonal Constanţa şi încercând de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupă în prezent, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale precum şi pagube acestei instituţii“, conform rechizitoriului. 

UPDATE 3, ora 11.43

La Tribunalul Constanţa au ajuns vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie şi Cristinel Dragomir.

Începe şedinţa de judecată.


UPDATE 2, ora 11.03

Nicuşor Constantinescu, a declarat la intrarea în Tribunalul Constanţa, că este nevinovat şi că speră să îşi găsească dreptatea în sala de judecată. De asemenea, preşedintele suspendat al CJC a precizat că arestarea preventivă a lui Sorin Strutinsky este nejustificată întrucân nu există inculpaţi sau martori.

„Este vorba de dosarul Centrului Militar Zonal care reprezintă o contravenţie, e vorba despre aşa-zisa neplată a 4.000 de lei pentru nişte telefoane. Deja telespectatorii şi constănţenii s-au săturat de aşa-zisele acuzaţii. Iată că după cinci luni de zile se audiază şi martorii propuşi de către mine. Audierea acestora ar fi putut duce la înlăturarea acestei condiţii. Mai sunt 13 zile şi se fac trei luni de când am fost arestat a 18-a oară. Sper ca până la urmă să găsesc şi eu judecători care să judece după probe şi nu după presiuni şi alte acţiuni ale Ministerului Public DNA“, a declarat Nicuşor Constantinescu.
 
„Sorin Strutinsky, în afară că este proprietarul postului de televiziune Neptun, este şi acţionarul altor firme. Sunt mii de oameni implicaţi în această activitate şi arestarea lui preventivă, în opinia mea, nejustificată în acest dosar, nu a făcut decât să pună în pericol atât locurile de muncă ale respectivilor români, cât şi credibilitatea instituţiilor mass-media pe care acesta le conduce. Aţi văzut că s-a ajuns până la a fi percheziţionaţi, anchetaţi jurnaliştii care deşi nu sunt în dosarul domnului Strutinsky sunt anchetaţi şi li s-a căutat dezvăluirea contra codurilor electronice şi a secretelor profesionale conţinute de către aceste formule electronice de folosire a spaţiului jurnalistic“, a mai adăugat Constantinescu.




Constantinescu a cerut jurnaliştilor să nu îl mai pozeze sau filmeze în Palatul de Justiţie.



UPDATE 1, ora 10.47



A ajuns la Tribunalul Constanţa Mariana Belu.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii