Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Borcea, cu cerere de strămutare Inculpat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, în atenţia Curţii Supreme

ro

12 Sep, 2014 09:20 2136 Marime text
Cristian Borcea, unul dintre inculpaţii din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, merge azi la Curtea Supremă de Justiţie a României.

Cristian Borcea, fost acţionar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare în dosarul „Transferurilor”. Nemulţumit, Borcea a formulat o contestaţie în anulare, la Curtea de Apel Bucureşti, în speranţa că judecătorii îi vor micşora pedeapsa. 

Fostul acţionar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti va cere azi Curţii Supreme de Justiţie a României să desemneze o altă instanţă pentru soluţionarea contestaţiei în anulare.

În dosarul „Transferurilor”, Borcea a primit doi ani şi şase luni de închisoare pentru înşelăciune în formă continuată (persoană vătămată FC Dinamo Bucureşti) şi alţi doi ani şi şase luni de detenţie pentru înşelăciune în formă continuată (persoană vătămată Federaţia Română de Fotbal). Cristian Borcea a mai luat doi ani de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată şi alţi trei ani pentru spălare de bani în formă continuată. După contopire, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca fostul acţionar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti să execute condamnarea cea mai grea, respectiv cea de trei ani de închisoare, la care au adăugat un spor de trei ani şi patru luni de închisoare. Borcea s-a ales cu pedeapsa de şase ani şi patru luni de închisoare.

În Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, Borcea este judecat, tot de Curtea de Apel Bucureşti, alături de mai multe persoane, printre care se află şi edilul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, şi Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii