Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crin Antonescu s-ar putea retrage din viața politică

ro

22 Feb, 2015 22:27 1101 Marime text
Senatorul liberal Crin Antonescu a anunțat duminică, la postul B1 TV, că intenționează să se retragă din politică la finalul mandatului de parlamentar și că, cel mai probabil, nu va candida pentru un nou mandat la viitoarele alegeri legislative.
 
"Sunt la fel de relaxat și mulțumit de deciziile pe care le-am luat și aceste decizii nu se schimbă. Retragerea mea din postura de lider politic a venit din proprie inițiativă. Nu intenționez să revin în vâltoarea activității publice. (...) Nu mai candidez. Foarte probabil mă retrag. Sunt atât de multe lucruri minunate în afară de politică! Mi-ar plăcea să scriu, s-au adunat multe cărți necitite. Am împlinit 55 de ani. Nu pot fi numit foarte tânăr. Din punctul de vedere al spațiului politic, e adevărat că aici vârstele sunt relative. Eu niciodată nu am acționat în cariera mea politică în ideea de a o duce până la capătul vieții", a subliniat Antonescu.
 
Potrivit acestuia, nu există în viața politică românească "tradiția ca liderii să-și asume rezultatul unei bătălii".
 
"Asistăm la o căutare de vinovați, lucru pe care puteam să îl fac și eu, dar nu am făcut-o. La modul unei analize, alegerile europarlamentare sunt cele cu miza cea mai mică. În conjunctura aceea, rezultatul îmi arăta mie dacă tot ceea ce, în calitate de președinte al partidului, am construit în acești cinci ani rodește și mai ales dacă PNL are forța de a se bate mai departe, singur, pentru un proiect politic major. Rezultatul a fost clar și, chiar dacă nu îmi cerea nimeni asta, eu am făcut-o. De altfel, aș nota faptul că domnul Iohannis, care era prim-vicepreședinte, a demisionat cu acea ocazie", a detaliat fostul președinte al PNL.
 
Potrivit acestuia, candidatura la președinția României nu a fost un scop în sine."Nu a fost un scop în sine pentru mine, nicio secundă. La referendumul din 2012 a fost un moment dramatic și din acest punct de vedere, pentru că nu doar dintr-o interpretare pe care au vrut să o dea unii spuselor mele, dar chiar am vrut să mă retrag și atunci. A fost, probabil, cel mai dureros moment din viața mea politică. În fața cuiva ca mine, care am crezut mereu în puterea votului, ceea ce s-a întâmplat atunci — sfidarea acestei voințe, a fost un lucru mult mai dureros decât faptul că revenea domnul Băsescu la Cotroceni. A fost presiune asupra mea din partea multor oameni care pierduseră votul. Avea o logică. A fost presiunea de a nu mă retrage și nu m-am retras. În continuare nu cred că există dubiu în privința a ce a vrut poporul în voința lui electorală", a completat Crin Antonescu.
 
Sursa: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii