Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Criminal în Italia, traficant de droguri în România

ro

04 May, 2015 16:15 1568 Marime text
 
 Prin ordonanţa nr.218/D/P/2015 din data de 04.05.2015 a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti a dispus începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de DUMITRAŞCU GIULIAN pentru săvârşirea infracţiunilor de :
 
     - trafic de droguri de risc – faptă prev. şi ped. de art.2 alin.1 din Legea nr.143/2000 cu aplic. art.35 alin.1 C.p. şi aplic. art.41 alin.1 C.p.;
 
     - trafic de droguri de mare risc faptă prev. şi ped. de art.2 alin.1 şi 2 din Legea nr.143/2000 cu aplic. art.35 alin.1 C.p. şi aplic. art.41 alin.1 C.p.
 
     - deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, faptă prev. şi ped de art.4 alin.1 din Legea nr.143/2000 cu aplic. art.35 alin.1 C.p. şi aplic art.41 alin.1 C.p.;
 
    - deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, faptă prev. şi ped. de art.4 alin.1 şi 2 din legea 143/2000 cu aplic. art.35 alin.1 C.p., cu aplic. art.41 alin.1 C.p. şi aplic final la art.38 alin.1, C.p.,
 
    constând în aceea că în baza unei rezoluţii infracţionale unice şi a unei înţelegeri prealabile cu alte persoane în perioada 2014 şi până în prezent, DUMITRAŞCU GIULIAN s-a aprovizionat cu droguri de risc şi mare risc, respectiv cannabis şi comprimate ecstasy de la acestea, droguri care ulterior au fost comercializate pe raza municipiului Bucureşti.
 
    În urma audierilor a rezultat că inculpatul este recidivist, fiind condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi eliberat condiţionat.
 
    Totodată pe numele inculpatului DUMITRAŞCU GIULIAN este emis un mandat european de arestare de către autorităţile italiene, pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav, la Roma.
 
    Inculpatul DUMITRAŞCU GIULIAN este acuzat că la sfârşitul anului 2008, împreună cu alte persoane, a ucis un  bijutier din Roma pe care apoi  l-a jefuit. Victima a fost torturată şi bătută până nu a mai mişcat, fiind găsită cu mâinile şi picioarele legate la spate. Potrivit autorităţilor italiene, suspecţi sunt alţi doi brăileni, dintre care unul a fost arestat la doar câteva zile de la comiterea faptei, în închisoare ajungând ulterior şi menajera victimei, care le-ar fi dat suspecţilor informaţiile necesare pentru săvârşirea infracţiunilor.
 
    De asemenea inculpatul este cunoscut ca fiind o persoană foarte violentă, cu un grad de periculozitate ridicat, figurând în evidenţele Poliţiei Române, ca unul dintre cei mai periculoşi infractori.
 
    Inculpatul DUMITRAŞCU GIULIAN a fost reţinut 24 ore în Arestul I.P.J. Prahova, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă, în faţa Tribunalului Prahova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii