Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crima din centrul Bucureștiului îi face pe doi miniștri să se simtă responsabili

ro

30 Apr, 2016 00:23 1683 Marime text
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, subliniază într-un mesaj transmis pe Facebook că violenţa domestică rămâne o problemă şi că au cerut instituţiilor pe care le conduc să vină cu planuri pentru a preveni mai bine în viitor incidente de genul celui petrecut joi, când o tânără din Capitală a fost ucisă de bărbatul pe care îl părăsise.
 

"A murit încă o femeie din cauza violenţei domestice. Niciun comunicat de presă oricât de bine intenţionat şi oficial ar fi el nu va putea să schimbe asta. De mult prea multe ori, comunicatele de presă ale instituţiilor statului sunt defensive şi scrise într-un limbaj care să prevină orice fel de posibilă interpretare maliţioasă din partea mass-mediei şi nu rareori orice fel de responsabilizare a acestor instituţii. Violența și în special violența domestică rămâne o problemă pe care mult prea mulți dintre noi nu vor să o vadă. Prea mulți își ascund lipsa de reacție în spatele unor justificări mai mult sau mai puțin penibile. Sistemul este încă disfuncțional pentru că nu reusește să prevină sau să sancționeze așa cum ar trebui abuzurile împotriva victimelor, în special femei și copii. Încercăm să îl facem mai bun. Ar fi trebuit să fi încercat mai mult și în mod indirect ne simțim personal responsabili pentru tragedia de ieri. Am cerut instituțiilor pe care le conducem sau coordonăm să vină cu planuri pentru a preveni mai bine în viitor astfel de incidente. Avem nevoie și de ajutor. Pentru că lucrurile nu se schimbă numai prin legi și politici publice ci și printr-o atitudine diferită a societății față de violență. Iar aici fiecare dintre noi putem să facem mai mult.", mai scrie în mesajul respectiv.

 
Cei doi miniştri menţionează că lucrurile nu se schimbă numai prin legi şi politici publice, ci şi printr-o atitudine diferită a societăţii faţă de violenţă.
 

"Vom căuta soluţii pentru a responsabiliza mult mai bine în viitor oamenii din instituţiile care ar trebui să prevină şi să intervină mult mai bine şi rapid în cazul violenţei domestice. O să facem publice planurile pe care le-am cerut instituţiilor abilitate şi apoi măsurile pe care dorim să le luăm. Însă orice am face, nu vom putea să reuşim mare lucru fără ajutorul celor din jurul nostru. Semnez acest mesaj alături de colegii mei de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale, Dragoş Pîslaru şi Valeriu Nicolae", se mai arată în mesajul ministrului Justiţiei.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii