Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crește alocația pentru copii Vezi ce valoare va avea

ro

12 Nov, 2013 18:18 2001 Marime text

Senatorii din Comisia de muncă au votat pentru indexarea, începând cu 2014, a cuantumului alocației de stat pentru copii, președintele comisiei Liviu Pop estimând că, în cazul adoptării propunerii, majorarea ar fi de 1,8-1,9 lei pentru copiii între 2-18 ani și de 7-8 lei pentru copiii între 0-2 ani.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 61/1993 privind alocația de stat pentru copii a fost inițiată de un grup numeros de senatori și deputați de la toate grupurile politice - Viorel Arcaș, Ovidiu Bota, Ioan Chelaru, Alexandru Cordoș, Alexandru Mazăre, Doina Federovici, Puiu Hașotti, Cristian Dumitrescu, Ilie Sârbu și Eugen Tomac.

De asemenea, senatorii din această comisie au adoptat un amendament potrivit căruia coeficienții aplicați la indicele social de referință folosiți pentru stabilirea cuantumului alocațiilor vor fi în continuare indexați, începând cu 1 ianuarie 2015, în funcție de rata inflației.

Președintele Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială, Liviu Pop (PSD), a estimat că, prin adoptarea acestei inițiative și de Camera Deputaților, care este for decizional, indexarea ar fi de 1,8-1,9 lei pentru copiii între 2 și 18 ani și 7-8 lei pentru copiii între 0 și 2 ani.

"Este un plus, dar este un vot al Comisiei pentru muncă din Senat, mai avem mult până la legiferarea acestei inițiative", a subliniat social-democratul.

În prezent, alocația de stat pentru copiii între 0 și 2 ani este de 200 de lei, iar pentru copiii între 2 și 18 ani este de 42 de lei.

Mediafax

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii