Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cresc facturile din cauza revoluţiei fiscale

ro

13 Feb, 2018 08:17 1679 Marime text
Revoluţia fiscală se simte şi în facturi. Avem un exemplu din ţară care arată clar că modificările Codului fiscal au fost făcute fără studii de impact, fără dezbateri serioase privind efectele negative. La Iaşi, societatea care se ocupă de administrarea blocurilor a anunţat creşterea taxelor cu aproape 25 la sută, ca să aibă bani pentru majorarea salariilor celor 200 de angajaţi. În funcţie de dimensiunea apartamentelor, oamenii vor plăti cu 16 lei mai mult pe lună, potrivit Digi 24.

Pentru ca angajaţii să nu rămână cu lefuri mai mici după schimbarea legii, societatea a decis să încarce facturile oamenilor. Astfel, taxa de administrare şi curăţenie creşte cu 23 la sută.

„La apartamentele cu 30 de mp - 5, 17 lei și la apartamentele de 90 de mp - 15,5 lei. Din păcate, eram pe minus și nu știu dacă reușeam să ne menținem pe piață. Și atunci exista riscul să ajungem în incapacitate de plată”, spune Ciprian Chiriță, directorul Termo-service Iași.

În termen de o lună, asociaţiile de proprietari trebuie să decidă dacă acceptă majorarea.

„Nu-i normal. S-au scumpit pe zi ce trece. Nu trece o perioadă, iar scumpesc. E exagerat”, spune un localnic.

„Nu au semnat, încă. Am pus afiș, le-am adus la cunoștință vecinilor dacă sunt de acord. Undeva acolo în formular scrie că se aplică tacit, exact ca și legile în Parlament”, spune Ana Vlasie, președintele unei asociații de locatari.

Dacă asociaţiile vor refuza serviciile societăţii, atunci aceasta trebuie să găsească alte soluţii pentru majorarea salariilor. Vestea proastă este că se poate ajunge şi la concedieri.

„Ceea ce guvernanții noștri consideră că merge bine la nivel macroeconomic funcționează al dracului de prost la nivel microeconomic. Cu siguranță cred că nici ei nu și-au închipuit că ceea ce prognozau prin această „revoluție fiscală” va duce la un haos pe care nu o să îl poată gestiona”, spune conf. univ. dr. Dan Chirleșan - economist.

Societatea administrează 65% din blocurile din oraş. În prezent, 180 din cei 220 de angajaţi au salariu minim pe economie.

Sursă: Digi 24
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii