Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crazy Salsa Fest, a treia ediţie

ro

25 Apr, 2012 17:25 1099 Marime text

În 1982, Comitetul Internaţional al Dansului din cadrul Institutului Internaţional de Teatru (ITI - UNESCO) a înfiinţat Ziua Internaţională a Dansului. Ziua de 29 aprilie nu a fost aleasă întâmplător, în această zi s-a născut (în anul 1727) Jean-Georges Noverre, un mare reformator al dansului. De această zi măreaţă se cinsteşte universalitatea artei dansului, care depăşeşte toate barierele politice, culturale şi etnice. Ziua de 29 aprilie, conform calendarului UNESCO, este Ziua Internaţională a Dansului. Ca în fiecare an, şi la această ediţie, Crazy Salsa Fest sărbătoreşte cum se cuvine arta dansului. Fiind un festival internaţional, se reunesc artişti valoroşi din străinătate şi din ţară, prezentând diferite stiluri de dans (de la dansuri sportive la dansuri tradiţionale din diferite ţări).

Cea de-a treia ediţie Crazy Salsa Fest se desfăşoară la Mangalia, la Hotel Paradiso, în perioada 27-29 aprilie. Cele trei zile de festival vor fi asezonate cu incitante cursuri de dans susţinute de instructori renumiţi din ţară şi străinătate. Vă reamintim că acest eveniment este apolitic şi îşi propune să sprijine două cazuri sociale, avându-l ca iniţiator şi organizator de frunte pe preşedintele Clubului Sportiv Noua Generaţie - Ciprian Broască. Cu ajutorul artiştilor de salsa, care au răspuns la apelul umanitar emis de organizatori, Mangalia se transformă într-un maraton al dansului. Salsa fiesta!

Festivalul a angrenat în competiţie reprezentanţii a 45 de şcoli de salsa din România, dar şi numeroşi invitaţi din afara ţării. ?n calitate de invitaţi speciali au fost confirmaţi, recent: Gery Mileva şi Salsa Club Amor din Varna, Nicolas şi Denica, precum şi Alfredo Torres din Havana, Cuba, alături de Jorjet Llieva. Printre invitaţii speciali se mai numără: Miro Dance şi Sunny Salsa din Bulgaria, Grupo Kandente din Germania şi Dimitris & Stella din Grecia.

Startul manifestării se va da pe 27 aprilie, de la ora 11.30, la Hotel Paradiso din Mangalia, iar în cadrul festivalului vor fi prezenţi campioni naţionali şi internaţionali la dansuri. Evenimentul este unul complex, pe lângă concursul de dansuri şi cel de 'Miss Salsa' fiind incluse numeroase reprezentaţii artistice, workshop-uri, o lansare de carte, precum şi câteva surprize.

Festivalul va avea şi o secţiune dedicată celor mici, 'Kids Salsa Fest'. Conform organizatorului evenimentului, Ciprian Broască, preşedinte al Clubului Sportiv 'Noua Generaţie', participarea coregrafului şi instructorului de dans Felix Crainicu este asociată şi cu lansarea cărţii acestuia, 'Etichetă în dansul social'. Volumul reprezintă un adevărat cod de maniere în ceea ce priveşte arta dansului, fiind astfel o premieră pentru acest domeniu.

'Este un eveniment complex, ajuns deja la a III-a ediţie, consolidându-şi astfel statutul de tradiţie locală, ceea ce ne-am şi propus. Festivalul are caracter internaţional şi va aduce, în weekend-ul respectiv, un număr foarte mare de invitaţi. Una dintre problemele cu care ne confruntăm momentan sunt locurile de cazare pentru toţi aceştia, deoarece, înainte de 1 Mai, pregătirile pentru sezonul estival sunt încă în desfăşurare. Sperăm că vom trece cât mai uşor şi peste acest impediment, iar în rest... suntem gata de start!', declara organizatorul festivalului, Ciprian Broască.

 http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/118088-Comunicat-de-pres-Mangalia-Crazy-Salsa-Fest-a-treia-ediie.html

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii