Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:57 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Creţu îi dă replica lui Werner Faymann, cancelarul Austriei

ro

13 Sep, 2015 20:41 783 Marime text
 
Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a criticat vehement ţările est-europene care se opun cotelor privind distribuirea imigranţilor propuse de Comisia Europeană, cerând penalizarea acestora prin reducerea accesului la fonduri structurale europene. Oricine se sustrage responsabilităţilor trebuie să fie penalizat financiar, "spre exemplu prin reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiază în principal statele est-europene membre UE", a spus Faymann într-un interviu acordat revistei germane Der Spiegel.
 
Comisarul european pentru Politica Regională Corina Creţu punctează însă, într-o declaraţie de presă, că "nu există nicio legătură între situaţia actuală privind migraţia şi azilul politic" şi alocările bugetare al UE.
 
Ea spune că " va continua să joace un rol important în chestiunea migraţiei, axându-se pe integrarea socială a migranţilor legali" şi că "în perioada de programare 2014-2020, peste 20 de miliarde de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională alocate tuturor statelor membre sunt destinate măsurilor care vor genera creştere economică şi dezvoltare şi care vor susţine implicit integrarea socială, inclusiv a migranţilor legali".
 
Creţu afirmă, citându-l pe preşedintele CE, că la nivelul Comisiei Europene se "analizează în prezent posibilitatea ca fondurile destinate Politicii de Coeziune să aibă o contribuţie mai mare pe viitor în abordarea problemei migraţiei, iar această contribuţie este posibilă în special în cadrul programelor de cooperare transfrontalieră şi a strategiilor macro-regionale".
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii