Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corala „Armonia”, medaliată cu aur la Olimpiada Corală Mondială

ro

16 Jul, 2012 21:19 1702 Marime text

În perioada 4-14 iulie, Corala bărbătească „Armonia" a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijată de Arhid. Drd. Iulian Dumitru, a participat la cea de-a 7-a ediție a Olimpiadei Corale Mondiale (7th World Choir Games), desfășurată la Cincinnati, Ohio, în Statele Unite ale Americii.

După ce pe 7 iulie a câștigat aur la secțiunea Folclor, pe 12 iulie a obținut cea de-a două medalie de aur la secțiunea Muzica religiilor. Cele 21 de ansambluri corale înscrise pe nivelul Competiția campionilor au interpretat piese muzicale de pe toate continentele, de diferite religii.

La 7th World Choir Games s-au înscris peste 350 de ansambluri corale, din 64 de țări și 27 de state americane, România a fost reprezentată de două ansambluri corale, „Armonia" a Arhiepiscopiei Tomisului și „Cantate Domino" a Seminarului teologic ortodox din București.

Corala bărbătească „Armonia" a fost înființată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a intrat sub oblăduirea Arhiepiscopiei Tomisului cu ajutorul căreia susține numeroase concerte atât în țară, cât și în străinătate.

În prezent, Corala „Armonia", coordonată de pr. drd. Valeriu Roman, Consilier Cultural-Patrimoniu în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, dispune de un repertoriu diversificat, compus din piese religioase, folclor românesc și internațional, colinde tradiționale românești și străine, piese din repertoriul clasic universal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii