Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii judecaţi pentru că ar fi violat fiica unui avocat din Constanţa au fost condamnaţi definitiv

ro

04 Dec, 2015 17:35 2363 Marime text
 
Minorii judecaţi pentru că ar fi violat fiica unui avocat constănţean au fost condamnaţi definitiv azi de Curtea de Apel Constanţa. 

Iată pedepsele finale

Cristian G. - măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, şi violare de domiciliu
 
Deduce perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la data de 16.01.2014 la 04.09.2014.
 
Dan I. - măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi violare de domiciliu. Deduce perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la data de 16.01.2014 la 04.09.2014.
 
Alexandru S. - măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, complicitate la viol şi violare de domiciliu. Deduce perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la data de 16.01.2014 la 04.09.2014.
 
Sever A. - menţine măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni
 
Judecătorii au redus perioada măsurii educative privativă de libertate a internării într-un centru educativ aplicată inculpatului Vasile F. pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la viol, complicitate la viol şi violare de domiciliu de la 2 ani şi 6 luni la 2 ani.
 
Majorează cuantumul daunelor morale la plata cărora au fost obligaţi în solidar inculpaţii către partea civilă de la suma de 10.000 euro, echivalentul în lei la cursul oficial al BNR de la data plăţii la suma de 20.000 euro, echivalentul în lei la cursul oficial al BNR de la data plăţii.

Ce spun procurorii

În noaptea de 14-15 decembrie 2013, „profitând de starea părţii vătămate, minoră, şi de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima consimţământul, minorii au condus-o pe partea vătămată la locuinţa unuia dintre ei, lipsind-o de libertate, unde doi dintre ei au întreţinut raporturi sexuale cu partea vătămată, contrar voinţei acesteia, fiind încurajaţi şi susţinuţi fizic de către un alt tânăr prezent“.
 
„Ulterior, în aceeaşi noapte, inculpaţii au condus-o pe partea vătămată la locuinţa sa, unde au intrat fără acord, context în care inculpatul G.C.F. (n.r. susţinătorul celor doi) a întreţinut raporturi sexuale cu minora, fiind susţinut moral şi fizic de ceilalţi patru inculpaţi. După comiterea faptelor, în perioada 15 - 22.12.2013, inculpatul Răzvan S. (recomandându-se ca fiind văr al unui tânăr arestat în cauză), prin intermediul unor postări pe o reţea de socializare, i-a ameninţat pe inculpaţii I.D.C. şi G.C.F. cu acte de violenţă fizică şi psihică în cazul în care aceştia nu-şi vor asuma exclusiv vinovăţia faptelor, cu scopul de a-l exonera de răspundere pe inculpatul V.S.A“, au conchis procurorii.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii