Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copii puși să cerșească în intersecția de la Casa de Cultură din Constanța. Mama lor îi supraveghea de pe trotuar (galerie foto)

ro

26 Nov, 2018 14:22 1482 Marime text
Polițiștii locali din cadrul serviciilor operative de ordine publică ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța acționează zilnic atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru depistarea celor care apelează la mila publică în municipiul Constanța. 

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în data de 25.11.2018, lucrătorii instituției au depistat 5 persoane care apelau la mila publicului, exercitând acte de cerșetorie, în zona adiacentă unor lăcașe de cult  din municipiul Constanța, dar și în perimetrul unor intersectii precum Bdul 1 Mai/ Str.Th Burada sau Bdul Alexandru Lăpușneanu /Str.Soveja.

Echipajele poliției locale au aplicat 5 sancțiuni contravenționale pentru apelarea la mila publicului în valoare totală de 500 lei, dispunându-se și măsura complementară de confiscare a banilor proveniți din cerșetorie în cazul persoanei ce a fost depistată în intersecția Bdul 1 Mai /Str.Th Burada.

De asemenea, a fost depistată o femeie din comuna Deleni, județul Constanța, care a determinat doi minori să apeleze la mila publicului în vederea obținerii unor foloase materiale de la conducătorii auto din intersecția de la Casa de Cultură, aceștia din urmă  riscând în orice moment să fie acroșați de autoturismele aflate în trafic.
Femeia îi supraveghea pe cei doi copii ai săi de pe trotuar.

”Întrucât fapta întrunea elementele constitutive ale unei infracțiuni au fost întocmite actele prevăzute de lege în vederea sesizării organelor judiciare pentru continuarea cercetărilor.
Totodată, a fost notificată și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.
Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei Direcției Generale Poliția Locală Constanța : " SPUNE STOP CERȘETORIEI!" și să nu mai dea curs cererilor /solicitărilor unor astfel de persoane, și astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat” - au transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Sursa foto: Poliția Locală Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii