Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se întâmplă lângă Constanţa Copii nevoiţi să meargă la şcoală prin pădure, printre mistreţi

ro

22 Mar, 2015 09:47 1846 Marime text
30 de copii din Ialomiţa merg zilnic, pe jos, opt kilometri până la şcoală. Micuţii sunt nevoiţi să strabată o pădure şi un câmp şi îşi pun viaţa în pericol traversând un pod în reabilitare. Drama lor a început odată cu intrarea podului în reparaţii. De atunci, şcoala unde învaţă nu le mai poate trimite microbuzul, iar singura variantă ar fi ca părinţii să le plătească 140 de lei transportul, bani pe care nu-i au, relatează România Tv.
 
30 de copii din Adâncata, judeţul Ialomiţa, străbat zilnic kilometri întregi, pe jos, după ce părinţii i-au înscris la şcoala din localitatea vecină, Dridu, unde sunt profesori calificaţi, potrivit România TV.
 
Până acum o lună, copiii erau aduşi cu un microbuz plătit de primăria din Dridu, care costa bugetul local 10.000 de lei. Consilierii locali au stopat fondurile şi nici transportul cu microbuzele şcolare nu este posibil, pentru că au licenţă de transport doar în interiorul localităţilor.
 
"Sunt opt kilometri până la şcoală. O luăm prin pădure unde sunt câini, porci mistreţi. Primăria trebuie să ne asigure transport", a declarat mama unui copil.
 
Mai grav este că necazul micuţilor nu impresionează pe nimeni. "Soluţie ar fi. Au şcoală în comuna Adâncata, să meargă la şcoala de acolo. A doua soluţie, să facă abonamente conform legislaţiei în vigoare", a declarat directorul şcolii din Dridu, Marin Dedu.
 
O soluţie ar fi ca elevii să fie duşi la şcoală cu un microbuz privat, facând un ocol de 56 de kilometri. Asta ar costa aproximativ 140 lei, bani pe care părinţii nu-i au. Oamenii sunt hotărâţi să îşi caute dreptatea la Inspectoratul Şcolar, iar dacă nu vor găsi înţelegere, se vor adresa ministrului Educaţiei.
 
Sursa: rtv.net
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii