Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COPAC stânge semnături pentru a determina statul să aloce 6% din PIB pentru sănătate

ro

02 Sep, 2015 13:46 1638 Marime text
 
Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) a plecat deja cu caravan prin țară. Asta pentru a  populariza necesitatea unei bune finanțări a sănătății, respectiv cu minim 6% din PIB.
 
 
Astăzi, 2 septembrie 2015, caravana COPAC se instalează în faţa Cercului Militar, din București.
 
Cu ajutorul voluntarilor COPAC, dar şi cu cel al medicilor rezidenți și studenților la medicină coaliția spear să strângă cât mai multe semnături pentru a determina autorităţile statului să aloce necesarul de minim 6% din PIB pentru sănătate.
 
Caravana va  ajunge în perioada urmatoare la Cluj, Timişoara, Craiova şi Iaşi.
 
De asemenea, strangerea de semnaturi de sustinere are loc și în mediul online, pe site-ul www.copac.ro.
 
 
La sfârşitul campaniei va avea loc o întâlnire la Palatul Parlamentului unde vor fi prezenţi toți parlamentarii care vor susţine această iniţiativă, precum și oficialii din sănătate.
 
„Sperăm ca acest demers să coalizeze cât mai mulți pacienți și profesioniști din sănătate. Sperăm că toată lumea a înțeles că doar uniți ne putem arăta forța și putem schimba lucrurile. Fac un apel la toți parlamentarii și în special la parlamentarii medici să susțină acest demers și să semneze inițiativa parlamentară pentru a obține minim 6% din PIB pentru Sănătate”, a declarat președintele COPAC.
 
 
Campania „Pacient de România” este realizată în parteneriat cu Ordinul Asistenţilor Generaliști, Moașelor și Asistenţilor Medicali din România, Federaţia SANITAS, Asociația Medicilor Rezidenţi, Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi și Federația Asociațiilor Studenților la Medicină. De asemenea, campania este susţinută de Asociația Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente.


Sursa foto: art-cluj.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii