Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare România-China, în domeniul transporturilor şi infrastructurii

ro

07 Jul, 2018 15:31 1492 Marime text


Cu prilejul Summit-ului 16+1 de la Sofia, s-a semnat un Memorandum de cooperare, în domeniul transporturilor şi infrastructurii, între Ministerul Transporturilor din România şi Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă din R. P. Chineză, potrivit unui comunicat remis de Guvernul României.
 
În marja Summit-ului 16+1 de la Sofia, a fost semnat Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul transporturilor şi infrastructurii între Ministerul Transporturilor din România şi Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă din R. P. Chineză. Semnatarii documentului au fost ministrul român al Transporturilor, Lucian Şova, şi președintele Comisiei chineze, He Lifeng.

Memorandumul reflectă interesul comun ferm al celor două părți pentru aprofundarea şi diversificarea colaborării bilaterale în două sectoare cu importanță majoră pentru dezvoltarea economică, precum transporturile şi infrastructura. Documentul va întări cadrul şi premisele implicării Chinei în materializarea unor proiecte românești în cele 2 domenii, a căror dezvoltare constituie o prioritate pentru partea română.

Memorandumul se înscrie pe linia demersurilor guvernului de la București vizând consolidarea cooperării pragmatice cu China, obiectiv distinct al componentei de politică externă a Programului de guvernare 2018-2020.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii