Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare între poliţiştii români şi partenerii din statele schengen

ro

03 Apr, 2016 15:00 1201 Marime text
 
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 671 de persoane, 106 autovehicule, 49 de documente şi 12 plăcuţe de înmatriculare auto, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 25 martie – 1 aprilie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre,  515 persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen). 
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 11 mandate europene de arestare, au depistat 247 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 14 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 94 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 39 de documente, 12 plăcuţe de înmatriculare şi 5 certificate de înmatriculare, semnalate de statele membre.
 
Totodată, 156 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 39 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 12 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 16 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Partenerii din statele membre au identificat 12 autovehicule căutate de autoritățile române și zece documente semnalate de România.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii