Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare internațională Două grupări infracționale specializate în infracțiuni informatice și-au găsit nașul

ro

10 Oct, 2015 16:46 1070 Marime text
Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din Craiova, cu sprijinul Europol și al Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la București, au efectuat 16 percheziții la locuințele unor persoane bănuite că ar fi obținut, în mod fraudulos, datele unor cărți de credit pe care le-ar fi utilizat pentru achiziționarea de bunuri și servicii.
 
Potrivit unui comunicat al IGPR transmis astăzi Agerpres, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova și procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova percheziţiile au efectuat perchezițiile în perioada 1-5 octombrie, pe raza județelor Dolj, Mehedinți și Olt, pentru destructurarea a două grupări infracționale organizate, specializate în săvârșirea de infracțiuni prin intermediul mijloacelor de plată electronică. De asemenea, au fost puse în executare 50 de mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane bănuite în cauză.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sistemele informatice, calculatoare, laptop-uri, zeci de telefoane mobile, cartele telefonice, carduri de memorie, înscrisuri, documente, susceptibile de a fi fost utilizate în activitatea infracțională.
 
Din cercetărilor efectuate a reieșit faptul că, în perioada 2013-2015, membrii grupărilor infracționale organizate ar fi derulat activități pentru obținerea, în mod fraudulos, a datelor cărților de credit și a altor date personale ale unor cetățeni români și străini.
 
Informațiile obținute le-ar fi utilizat pentru achiziționarea de bunuri și servicii, precum bilete de avion, pariuri sportive, produse electronice, bijuterii, utilaje agricole și imobile. În urma probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, a patru persoane și măsura controlului judiciar față de o a cincea.
 
Ulterior, față de un bărbat de 25 de ani, instanța a luat măsura arestului preventiv, iar față de celelalte persoane a dispus continuarea cercetărilor sub control judiciar. La acțiune au participat polițiști ai Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Mehedinți și jandarmi. Sprijinul de specialitate a fost asigurat de Departamentul de Informații și Protecție Internă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii