Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Convorbire telefonică între ministrul George Ciamba, și ministrul de stat pentru Europa și America, Sir Alan Duncan Ce se va întâmpla cu drepturile cetățenilor români din Marea Britanie

ro

18 Jan, 2019 21:54 1492 Marime text

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut astăzi, 18 ianuarie 2019, o convorbire telefonică cu ministrul de stat pentru Europa și America, Sir Alan Duncan, la solicitarea oficialului britanic.

Ministrul de stat pentru Europa și America al Regatului Unit a reiterat asigurările că, indiferent de deznodământul procesului Brexit, drepturile cetățenilor români din Marea Britanie vor fi respectate.

De asemenea, Sir Alan Duncan a transmis că premierul britanic Theresa Mayia în considerare găsirea abordării adecvate care să permită o soluție sustenabilă în relația dintre Marea Britanie și UE.

Oficialul britanic a precizat că, în ciuda dificultăților politice din legislativul de la Londra, există speranța că procesul de consultare internă aflat în desfășurare va permite obținerea unei soluții care să constituie baza reluării dialogului cu Uniunea Europeană.

Sir Alan Duncan i-a transmis ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, că apreciază determinarea autorităților române în a identifica măsurile necesare pentru protejarea drepturilor cetățenilor britanici din România post-Brexit, indiferent de scenariul care se va concretiza la finalul procesului.

La rândul său, ministrul delegat George Ciamba a transmis că România, în calitate de Președinție a ConsiliuluiUniunii Europene, discută cu celelalte state membre și cu instituțiile europene, fiind gata să asigure condițiile pentru dialog imediat ce va exista conturată o poziție a guvernului britanic.

Sursa foto: digi24.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii