Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conturi de Twitter piratate ale presei americane anunță al treilea război mondial

ro

17 Jan, 2015 17:45 1432 Marime text
 
Pirați cibernetici au preluat temporar controlul, ieri, asupra conturilor de Twitter ale mai multor mass-media americane și au publicat false mesaje potrivit cărora Papa Francisc a anunțat declanșarea celui de-al treilea război mondial sau incidente armate între Statele Unite și China, relatează AFP, citat de capital.ro.

Contul agenției de presă United Press International (UPI) a informat că Papa a afirmat că „al treilea război mondial a început”, în timp ce cotidianul New York Post a scris pe contul său, printre altele, că portavionul USS George Washington a căzut țintă rachetelor chineze.

Un oficial al Pentagonului a ținut să precizeze că mesajul referitor la ostilitățile cu China este „eronat”. Ulterior, mesajele au fost șterse de pe Twitter.

Ziarul, proprietate a grupului News Corp condus de Rupert Murdoch, a menționat: „Contul nostru de pe Twitter a fost piratat pentru scurtă vreme, iar în prezent desfășurăm o anchetă”, relatează capital.ro.

Potrivit aceleiași surse, alte mesaje false au anunțat convocarea de către președinta Rezervei Federale (Fed), Janet Yellen, a unei reuniuni de urgență, pentru a fixa o dobândă de referință negativă. Un alt mesaj adăuga că patronul Bank of America a lansat un apel la calm, dând asigurări că o astfel de acțiune a Fed nu va avea impact asupra conturilor de economii.

Pentagonul a informat că că nicio informație clasificată nu a fost difuzată pe internet, amintește AFP, citat de capital.ro.


Sursa: capital.ro
Sursa foto: dcnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii