Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controlorii de trafic aerian intră în grevă generală pe 1 septembrie

ro

24 Aug, 2015 14:06 1746 Marime text
 
Controlorii de trafic aerian vor intra în grevă generală de la 1 septembrie, a anunţat Gabriel Tudorache, unul dinte liderii sindicalişti de la Romatsa. Acesta spune că în prezent sunt „probleme de viaţă şi de moarte" în cadrul acestei instituţii, atât în ceea ce priveşte siguranţa pasagerilor cât şi a salariaţilor. Sindicaliştii spun că pe 1 septembrie controlii de trafic aerian vor asigura doar o treime din zborurile efectuate deasupra României, scrie România TV.

„Sunt probleme de viaţă şi de moarte la Romatsa. Probleme ce ţin de siguranţa pasagerilor cât şi de cea a salariaţilor. Dacă până în acel moment (n.r. 1 septembrie) nu se găsesc soluţii şi organele statului nu iau nicio măsură cum nu au făcut până astăzi deşi avem numeroase plângeri făcute atât la DNA, Parlament, Senat, la preşedinte, la Camera Deputaţilor, la Curtea de Conturi împotriva conducerii instituţiei şi nimeni nu ne ia în seamă.  Avem 20 de procese intentate acestei conduceri ilegale", a precizat Gabriel Turoache, lider sindicalist Romatsa, potrivit România TV.

Liderul sindicalist a anunţat că angajaţii Romatsa vor intra în grevă generală pe 1 septembrie, asigurâţnd doar o treime din numărul total de zboruri deasupra României.

„Dacă până atunci (n.r. 1 septembrie) nu se rezolvă aceste lucruri vom declanşa o grevă generală pe 1 septembrie începând cu ora 11.00.

Impactul va fi unul catastrofal, având în vedere că greva nu va dura doar două ore. Este o grevă generală totală, ceea ce înseamnă că, practic va zbura deasupra României doar o treime din traficul programat în fiecare zi", a mai precizat sindicalistul.

Mai mulți sindicaliști au protestat, luni dimineaţa, în sediul instituției, cerând demisia directorului Aurel Stanciu. Jandarmii au fost chemaţi să intervină.

Printre sloganurile la care au apelat protestatarii s-au numărat "Ilegalii", "Comuniştii", "Securiştii" şi "Bolşevicii".

În urma scandalului iscat la sediul ROMATSA, înainte de negocierile de la Transporturi, şeful instituţiei a apelat la Jandarmerie, pentru a calma spiritele.

Sindicaliştii au fost chemaţi la negocieri. Înainte însă, sindicaliştii s-au reunit la o discuţie unde s-au încins spiritele.

Conducerea instituţiei spune că nu s-a încheiat un contract colectiv de muncă din cauza liderilor de sindicat, care refuză să negocieze. Din cele 14 puncte de pe lista de revendicări, 12 au fost deja rezolvate.

Vineri, managerul companiei Romatsa, Aurel Stanciu, s-a îmbrâncit cu unul dintre sindicalişti după ce acesta i-a smuls din mână un proiect de management. Scandalul a avut loc chiar în sediul instituţiei.



Sursa text + foto: România TV


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii