Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statistici îngrijorătoare Controale în Constanţa. Tot mai mulţi tineri consumă substanţe psihoactive (video)

ro

04 Mar, 2015 11:22 2562 Marime text
Gruparea de Jandarmi Mobilă (GJM) „Tomis” Constanţa a desfăşurat şi în primele două luni ale acestui an activităţi de combatere şi prevenire traficului şi consumului de substanţe psihoactive.
 

„Statistice relevă că un număr mare de tineri încep să consume droguri înainte de absolvirea liceului. Pentru că nu există o linie de demarcaţie clară care să indice când consumul de droguri devine un abuz, controlează viaţa şi deciziile noastre şi luând în considerare că adolescenţa este vârsta de transformare fizică şi mentală cu multe şi diverse provocări sociale, cărora adolescentul trebuie să le facă faţă atunci când păşeşte în afara graniţelor securităţii casei părinteşti, presiunea de grup, dorinţa de a deveni adult, intenţia de a deveni mai încrezători, imitarea mass-media şi a filmelor sunt tot atâtea motive pentru care un copil novice recurge la consumul de droguri, fără a cunoaşte de fapt, consecinţele nefaste ale acestui act în viitor”, se arată într-un comunicat al GJM, remis azi redacţiei.
 
Astfel, Gruparea de Jandarmi Constanţa, împreună şi sub coordonarea Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa (BCCO) a desfăşurat o serie de acţiuni de prevenire şi combatere a traficului şi consumului de droguri de risc şi mare risc, fiind stabilite şi zonele criminogene din oraş, cu o rată crescută a existentei acestor substanţe interzise.
 
În vederea realizării acestor acţiuni de combatere, în lunile ianuarie şi februarie, jandarmii constănţeni au executat acţiuni punctuale pentru combaterea infracţiunilor stradale, unde au constatat în flagrant 80 infracţiuni pe linia traficului şi consumului de substanţe cu efect psihoactiv, fiind identificaţi 111 autori care aveau asupra lor 447 de pliculeţe ce conţineau fragmente vegetale, joint-uri cu substanţe psihoactive, trei recipiente cu substanţe psihotrope.
 
Toate acestea au fost ridicate de jandarmi şi înaintate lucrătorilor din cadrul BCCO Constanţa împreună cu actele de sesizare necesare începerii urmăririi penale.
 
Pentru prevenirea consumului de substanţe psihotrope în rândul tinerilor, în special al elevilor, Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa derulează în opt unităţi şcolare din judeţ, Campania de informare, prevenire şi dialog social - „Împreună, pentru siguranţă”. Pe fondul prezentării unor filme tematice, tinerii sunt îndrumaţi să recunoască semnele unor consumatori de substanţe interzise.
 
Şi pe linia comerţului ilicit de ţigări, jandarmii au constatat în flagrant 93 de fapte, fiind identificaţi 107 făptuitori, care ofereau spre vânzare trecătorilor, 2958 pachete de ţigări (59160 ţigarete) fără timbru accizabil, cu diferite inscripţii, în zona gării CFR Constanţa, Piaţa Tomis III, Piaţa Km. 4-5 şi a complexului comercial Eden sau piaţa Brotăcei.
 
În perioada următoare, aceste activităţi de combatere şi prevenire a traficului de substanţe psihotrope şi a vânzării ilegale a ţigărilor, vor continua.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii