Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:48 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale ale inspectorilor ITM în rândul transportatorilor rutieri

ro

05 Dec, 2017 14:39 1293 Marime text
Inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, au verificat in acestă „Campania Națională privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto” un număr de 54 agenți economici care își desfășoară activitatea în domeniul transporturilor, pe raza județului Constanta . Au fost sancționați contravențional  un număr de 11 agenti economici. S-au aplicat 12  amenzi contravenționale în valoare de 40.000 lei și au fost dispuse un număr de 79 masuri de remediere a neconformităților constatate.
Acţiunile de control s-au desfășurat atât pe teren  cât și  la sediul angajatorilor. La verificările care s-au făcut în trafic au participat alături de inspectorii de muncă si  inspectorii de trafic din cadrul  I.S.C.T.R.
Controalele în domeniul securității și sănătății în muncă s-au desfășurat la sediul social sau punctul de lucru înregistrat pe raza județului Constanta.
Pentru angajatorii care aveau  sediul social  inregistrat pe raza altui judet, s-au  completat fişele de identificare de catre conducătorii auto găsiţi la lucru  în județul Constanța și s-au trimis  pentru finalizare către Inspectoratul Teritorial de Muncă  pe raza căruia aceștia sunt înregistrați .
 
Deficiențe constatate:
Neînregistrarea  în REVISAL a  contractului individual de muncă.
Organizarea defectuasă a  timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto ( perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă, etc.).
Neplata orelor de munca suplimentară și  munca de noapte.
Nerespectarea  repausului  săptămânal şi a  concediul de odihnă.
Inspectorii de muncă din cadrul serviciului securitate și sănătate în muncă au verificat  pe parcursul acestei campanii de control un număr de 36 angajatori  unde iși desfășurau activitatea un număr de 1645  lucrători . Au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 lei  si au  fost dispuse un număr de 80 măsuri cu termen de remediere.
Deficiențe constatate:
lipsa instruire și instruire neadecvată în domeniul securității și sănătății în muncă;nepurtarea integrală a echipamentului individual de protecție; lipsă semnalizare de securitate la locul  de muncă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii