Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contre pe medicamente Nicuşor Constantinescu - Eugen Nicolăescu

ro

27 Feb, 2013 17:11 1524 Marime text

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, poate să-şi ia adio de la Ordonanţa de Urgenţă privind achiziţia centralizată a medicamentelor şi a materialelor sanitare.

Cel puțin asta dă de înțeles președintele Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu, care nu are nimic împotriva achiziţiei centralizate a echipamentelor scumpe de înaltă performanţă. „Însă, e aberant să cumpărăm aspirine, alte medicamente sau plasturi, la nivel de ministerul Sănătăţii”, crede șeful CJ Constanța.

„Am vorbit cu colegii din guvern”

Indignat la culme că ministrul sănătăţii nu a consultat structurile asociative când a emis Ordonanţa, Nicuşor Constantinescu anunţă că „ această Ordonanţă nu va trece, pentru că aşa spun eu, pentru că am vorbit cu colegii din guvern, asta este doar opinia ministerului Sănătăţii.  Trebuia să ştie că orice Hotărâre de Guvern sau Ordonanţă, conform legii, se face cu consultarea structurilor asociative ori, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene nu este de acord, Asociaţia Comunelor nu este de acord, Asociaţia oraşelor nu este de acord la fel şi Federaţia Municipiilor. Şi atunci dacă nu există avizul acestora, cum spune legea, nu poate trece în guvern”.

Sursa AICI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii