Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de 48 de milioane de dolari la Centrala Nucleară de la Cernavodă

ro

25 Jan, 2012 12:14 808 Marime text

Grupul SNC-Lavalin (TSX:SNC) din Montreal a anunţat marţi că filiala sa SNC-Lavalin Nucléaire a obţinut un contract în valoare de aproximativ 48 de milioane de dolari cu Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) din România.

 

Acest contract vizează instalarea de sisteme de evacuare filtrată a clădirii reactorului Centralei Nucleare de la Cernavodă, precizează postul naţional Radio Canada în pagina online.

Vicepreşedintele Groupe SNC-Lavalin Patrick Lamarre a anunţat într-un comunicat că acest proiect face parte dintr-o strategie de modernizare adoptată la nivelul întregii industrii, în vederea ameliorării siguranţei instalaţiilor nucleare în caz de accidente grave sau de catastrofe naturale ca cea de la Fukushima, în nordul Japoniei.

Potrivit Radio-Canada, activităţile de inginerie şi de aprovizionare sunt în curs. De asemenea, lucrările de construire şi pregătire a lucrărilor în vederea următoarelor opriri planificate urmează să înceapă imediat. Data finalizării este prevăzută la sfârşitul lui 2013, mai precizează postul naţional canadian de radio.

SNC-Lavalin este unul dintre cele mai importante grupuri de inginerie şi de construcţie din lume, dar şi un actor major în materie de proprietate de infrastructuri şi servicii de exploatare şi de întreţinere. Grupul multinaţional cu sediul central în Montreal deţine birouri atât în Canada, cât şi alte 40 de ţări, în prezent fiind implicat în proiecte care se desfăşoară în aproximativ 100 de ţări.

 http://www.mediafax.ro/economic/snc-lavalin-anunta-un-contract-de-48-de-milioane-de-dolari-la-centrala-nucleara-de-la-cernavoda-9173747/

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii