Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:37 19 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contrabandişti de ţigări, prinşi în flagrant în Constanţa

ro

20 Oct, 2016 12:04 1628 Marime text
În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au prins în flagrant doi bărbaţi din Constanţa care intenţionau să comercializeze peste 1.000 de pachete ţigări de contrabandă.
 
Ieri, în jurul orei 12.00, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au declanşat o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări de contrabandă, în municipiul Constanţa.
 
Astfel, poliţiştii de frontieră au monitorizat o tranzacţie între două persoane despre care deţineau date că se ocupă cu activităţi ilicite, cei doi bărbaţi fiind surprinşi în flagrant în timp ce transferau colete cu ţigări dintr-un autoturism în altul.
 
La controlul primei maşinii, un Opel Astra, condus de cetăţeanul român B.I., în vârstă de 61 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, a fost descoperit în portbagaj un bax ce conţinea 500 pachete de ţigări, fără marcaje fiscale.
 
În cel de-al doilea autovehicul, o autoutilitară marca VW Transporter, condusă de cetăţeanul român S.M., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, a fost descoperit, într-un spațiu aflat sub marfa transportată (legume), un colet ce conţinea 500 pachete ţigări marca Marble, fără marcaje fiscale.
 
Persoanele în cauză şi autovehiculele au fost conduse la sediul instituţiei, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.000 pachete ţigări netimbrate marca Marble şi 100 ţigarete marca Plugarul.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării suma de 6.000 lei de la numitul S.M, provenită din activitatea infracţională, precum şi întreaga cantitate de ţigarete, iar legumele folosite pe post de capac au fost predate pe bază de proces verbal unei societăţi comerciale de profil.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 in referire la art.274 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal. De asemenea, cele două vehicule, în valoare de aproximativ 10.500 euro au fost indisponibilizate la sediul Gărzii de Coastă până la finalizarea cercetărilor. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii