Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă căutările ambarcațiunii cu trei pescari, dispărută în Marea Neagră

ro

09 Mar, 2019 10:24 2180 Marime text
MRCC Constanța a solicitat reluarea căutărilor celor trei pescari dispăruți, cu două mijloace de mobilitate navala din cadrul Gărzii de Coastă.

Cu mențiunea că una dintre cele două nave ale noastre urmează  să plece din baza curând, iar prima deja a ieșit.

Amintim că, Forțele Navale Române au executat vineri, 8 martie, o misiune de căutare și salvare a celor trei persoane dispărute în largul mării, în ziua de 6 martie, care se aflau la bordul unei ambarcațiuni pescărești.

Potrivit unui comunicat transmis de Forțele Navale Române, elicopterul Puma Naval 141, a cărui intervenție a fost solicitată de Centrul maritim de coordonare a acțiunilor de căutare și salvare de vieți omenești pe mare din cadrul Autorității Navale Române, a decolat de pe Aerodromul Tuzla, la ora 14.15, și a revenit în baza aeriană în jurul orei 17.00.

”Suplimentar, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat corvetei „Contraamiral Eustațiu Sebastian” (Cvt-264), care se întorcea spre Portul Militar Mangalia după participarea la un exercițiu multinațional, să se alăture operațiunilor de căutare-salvare,  cu misiunea de a căuta persoanele dispărute în raionul cuprins între Tuzla și Vama Veche, până la limita apelor teritoriale ale României.

După încheierea misiunii, nava militară a acostat la Mangalia în jurul orei 17.00” - au mai transmis reprezentanții Forțelor Navale Române. 


Intervenția Forțelor Navale Române s-a desfășurat conform procedurilor şi a Planului de cooperare dintre Ministerul Apărării Naţionale şi autorităţile civile, privind intervenţia în situaţii de urgenţă.

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța 

Citește și: 

Cine sunt pescarii dispăruţi în Marea Neagră. Unul este patronul Cherhanalei din 2 Mai
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii