Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultaţii gratuite pentru constănțence, printr-un proiect derulat de Spitalul "Isis"

ro

25 Sep, 2013 18:27 3162 Marime text
Mii de femei vor putea beneficia de consultaţii ginecologice şi oncologice gratuite la Spitalul "Isis" din Constanţa, în cadrul unui proiect în valoare de 40.000 de dolari, obţinut de unitatea medicală.

Proiectul proiectul Spitalului "Isis" - "Preţuieşte femeia! Învinge cancerul! Salvează viaţa!" a fost selectat de finanţator, compania Avon România, dintre alte 40 de campanii sociale pentru femei intrate în competiţia de proiecte, fiind recompensat şi cu cel mai valoros premiu, valoarea totală a granturilor oferite fiind de 100.000 de dolari.

Conform reprezentanţilor spitalului privat, prin respectivul proiect unitatea medicală îşi propune creşterea accesibilităţii la serviciile specifice de prevenţie, screening, detectare timpurie a cancerului de sân, tratament şi reinserţie socială pentru femeile din judeţul Constanta, prin iniţierea unei campanii care va asigura gratuitatea tuturor acestor servicii în cadrul secţiilor de ginecologie şi oncologie ale spitalului.

Totodată, este vizată elaborarea şi implementarea de programe şi activităţi în vederea conştientizării, educării şi a creşterii ratei de screening şi prevenţie în rândul tuturor femeilor, prin educare şi informare corectă cu privire la aceste aspecte.

Coordonatorul proiectului, managerul Spitalului "Isis", dr. Mohamed Zaher, a menţionat că obiectivele urmărite sunt asigurarea gratuită, pentru circa 3.000 de femei din grupul ţintă, a serviciilor specifice de screening şi depistare în domeniul cancerului la sân (examinarea clinică a sânilor, ecografii mamare, teste avansate de diagnostic în cazul rezultatelor ce prezintă suspiciune sau a cazurilor ce prezintă factori de risc evidenţiaţi - analize medicale de laborator, investigaţii RMN, CT) pe durata derulării programului, precum şi asigurarea tratamentului, a spitalizării şi a consilierii psihologice gratuite pentru 5.000 de femei cu cancer la sân depistat şi confirmat în cursul derulării proiectului.



Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii