Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:25 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantinescu Conducerea PSD justifică eşecul la prezidenţiale prin baroni. Să-şi asume răspunderea

ro

29 Jan, 2015 19:47 963 Marime text
Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat, astăzi, că teoria centrului imaculat, lansată în 2003 de Adrian Năstase, a fost reluată acum de conducerea PSD pentru a justifica eşecul la prezidenţiale, el arătând că greşelile din alegeri au aparţinut conducerii centrale, nu „baronilor".

„Acestă teorie a centrului imaculat, adică a Bucureştiului alb ca zăpada şi a provinciei neagră ca cenuşa, nu e nouă. E de pe vremea domnului AAdrian Năstase Atunci s-a aruncat în presă că provincia este murdară şi Bucureştiul este alb ca zăpada”, a spus Nicușor Constantinescu

„Acum a fost reluată în încercarea de a se justifica greşelile din această campanie electorală prezidenţială, greşeli care nu au aparţinut organizaţiilor judeţene, nici preşedinţilor de CJ, nici primarilor de muncipiu, ci conducerii centrale, care a avut nişte sfetnici foarte buni, gen SSebastian Ghiță care au dus partidul să piardă”, a adăugat el.

Constantinescu a spus că presa a preluat teoria aceasta fără a intra în profunzimea lucrurilor.

„Asta este o teorie pe care, din păcate, dumneavoastră, fără să intraţi în profunzimea lucrurilor, aţi preluat-o. De exemplu, în Dobrogea nu există baroni, pentru că Dobrogea a aparținut de Imperiul Otoman vreo mie de ani. Acolo erau califi, emiri, nu existau baroni. Baroni sunt doar în Transilvania, dacă vreți să vorbim corect. Noi nu suntem baroni, atâta timp cât pe mine m-au ales 300.000 de dobrogeni, nu pot fi numit baron, mai ales în Dobrogea. Este fals, pentru că 90% din banii României sunt la Bucureşti, la Guvern şi la instituţiile publice. Baronii ăştia de care tot vorbiţi şi care sperie pe toată lumea sunt doar nişte chestiuni prin care încearcă să arunce un eşec naţional al alegerilor prezidenţiale pe organizaţiile din teritoriu”, a spus Nicuşor Constantinescu.

El a spus că aceasta neasumare a răspunderii de către conducerea centrală a PSD este o problemă care va fi discutată în CExN.


Sursa: Mediafax

Ti-a placut articolul?

Comentarii