Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin Strujan, subprefect al judeţului Harghita, trimis în judecată pentru trafic de influență

ro

12 May, 2016 16:01 2355 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
 
Constantin Strujan, la data faptei subprefect al judeţului Harghita, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență,
 
Iulian Zaharia, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În primăvara anului 2010, inculpatul Strujan Constantin, în calitate de subprefect al judeţului Harghita, prevalându-se de influenţa avută asupra funcţionarilor din conducerea Administraţiei Naţionale „Apele Române”, a pretins şi primit suma de 20.000 lei de la omul de afaceri Zaharia Iulian.
 
La cererea inculpatului Strujan Constantin, banii au fost virați în contul unei persoane din anturajul acestuia. Ulterior, beneficiarul contului a predat banii subprefectului judeţului Harghita care l-a însoţit de fiecare dată când s-au efectuat retrageri de la bancomate sau ridicări de la casieria băncii.
 
În schimbul acestei sume de bani, inculpatul Strujan Constantin i-a promis omului de afaceri că-i va determina pe funcţionarii publici susmenţionaţi să asigure finanţarea pentru plata cu celeritate a facturilor emise de firma acestuia din urmă, în legătură cu lucrările derulate pe raza judeţului Harghita în domeniul hidrotehnic.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii