Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin „Nu vor exista măriri de taxe și impozite în România următorilor ani“

ro

16 Dec, 2016 15:23 1264 Marime text
Copreședintele ALDE Daniel Constantin a declarat astăzi că nu vor exista măriri de taxe și impozite în România în următorii ani iar pentru zona de investiții, alocarea va fi de 6% din PIB.

Constantin a precizat, într-o conferință de presă, că aceste măsuri au fost discutate și compatibilizate cu PSD în programul de guvernare și urmează să fie aplicate în actul de guvernare.

„După discuția pe care am avut-o aseară cu dl Liviu Dragnea și conducerea PSD, am trecut la primul pas în colaborarea noastră — la compatibilizarea program de guvernare. Am avut deja o primă întâlnire, vom avea mai multe întâlniri. Echipele noastre vor lucra", a explicat Constantin, potrivit Agerpres.

El a arătat că ALDE a susținut să nu existe măriri de taxe și impozite în următorii ani, iar pentru zona de investiții să se aloce 6% din PIB începând cu 2017.

„Nu vor exista măriri de taxe și impozite în România următorilor ani. Din contră, principiul liberal pe care am încercat să le implementăm de relaxare fiscală, de a da o gură de oxigen economiei românești, va fi implementat. Al doilea lucru esențial: în campania electorală, ALDE a propus ca România să adere la un Pact de investiții. Ne-am asigurat în discuțiile cu dl Dragnea că zona de investiții (...) va fi repornită în anul 2016 și pe viitor. Vom avea minim din 6% din PIB pentru zona de investiții, așa se va întâmpla începând cu 2017, deci există o compatibilitate pe liniile majore", a adăugat Constantin.

Investițiile vor fi în domeniul energiei, agriculturii, educației, sănătății, mediului și infrastructurii, a menționat Constantin.


Sursa foto: bzi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii