Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțenii pot călători fără declarație pe proprie răspundere în interiorul Zonei metropolitane Constanța

ro

15 May, 2020 13:20 23832 Marime text
Zonă metropolitană Constanța reunește în acest moment 14 localități, Constanța - municipiul reședință de județ, 5 orașe și alte 10 comune: municipiul Constanța, orașele: NăvodariOvidiuEforieMurfatlarTechirghiol și comunele: Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Valu lui Traian, Lumina, Tuzla, Agigea, Corbu, Poarta Albă, Costinești și 23 August.

Zona metropolitană găzduiește 62% din populația județului, 500.000 de locuitori, pe o suprafață care însumează 30% din teritoriul administrativ al Constanței.

Potrivit Hotărârea nr. 24 privind instituirea stării de alertă la nivel național, art.17, al.3, constănțenii pot circula în interiorul Zonei Metropolitane Constanța fără declarație pe proprie răspundere.

Prefectul județului Constanța, George Niculescu a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că a transmis și șefilor de arme de la nivelul județului să nu amendeze cetățenii care au domiciliul în interiorul acestei zone.

Prin zonă metropolitană se înțelege „o zonă constituită prin asociere, pe bază de parteneriat voluntar, între marile centre urbane (capitala României și municipiile de rangul I) și localitățile urbane și rurale aflate în zona imediată, la distanțe de până la 30 km, între care s-au dezvoltat relații de cooperare pe multiple planuri” (Legea 351/2001).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gontoi ion 16 May, 2020 19:37 Super asa trebuiesc informati cetatenii nu cum au fscut guvernantii cu zborurile noaptea ca hotii au anuntat ca avioanele mai stau pe banii nostrii platitorii de taxe care stam exilati in CE mau convins de la mine nu vor mai avea un vot