Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:52 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțenii, invitați la Festivalul Mării

ro

16 Aug, 2013 17:01 2123 Marime text
În perioada 16 – 18 august 2013 se va desfăşura la Constanţa a V-a ediție a FESTIVALULUI MĂRII – CONSTANȚA 2013 cu tema ”Mai aproape de ţărm”.

În cadrul acestuia sunt incluse seminare pe diverse teme dar și un concert comun al corului ”BEL CANTO” și al grupurilor "GRAAL MUSIC BAND" şi "CREATIV". Concertul va fi moderat de către Ps. Conf. Univ. Dr. Dr. Iacob Coman și va avea loc sâmbătă începând cu ora 17.00  la Casa de Cultură din Constanța.

Printre cei care vor susține seminarele în cadrul acestui eveniment se numără și pastorul Gabriel Maurer, secretar general al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel european. De origine română, anterior Gabriel Maurer a slujit ca profesor de teologie la Marienhoehe și Friedensau, Germania.

"La fel ca în fiecare an, începând cu 2009, ne așteptăm la vizita a peste 1500 de persoane veniți din toate colțurile țării și din străinătate. Sperăm ca acest Festival să rămână  un reper al întâlnirilor creștine tradiționale al celor ce își petrec vacanța pe litoralul românesc indiferent de confesiunea creștină din care fac parte. Credem că mai important decât să subliniem diferențele este să privim mai bine la ceea ce putem face împreună fără a renunța la principiile specifice fiecărei confesiuni." a spus Robert Georgescu, pastor al celei mai vechi Biserici Adventiste de Ziua a Șaptea din Dobrogea (Viile Noi).

Pe percursul Festivalului Mării – Constanța 2013, gratuit pentru constănțeni, debutează pentru zona Muntenia, la Constanța în fața Casei de Cultură proiectul ”Caravana Sănătății” organizat de către ”Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie” cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și a Institutului de Sănătate Publică.

”Obiectivul acestei campanii este îmbunătățirea sănătății populației prin informare și educare cu privire la un stil de viață sănătos, încurajând prevenirea celor mai frecvente afecțiuni moderne (boli cardiovasculare, obezitate, diabet) pornind de la descoperirea cauzelor și a conștientizării factorilor de risc. Am ales pentru început orașul Constanța și credem că aici putem să întindem o mână de ajutor celor care au nevoie și care sunt veniți din toate colțurile țării” ne-a declarat domnul Mihai Marian, inițiatorul proiectului ”Caravana Sănătății”.

Acțiunea constă în prezența unui autocar dotat cu o bibliotecă mobilă și un cabinet medical mobil în perimetrul căruia se vor realiza testele medicale, respectiv: tensiunea arterială, procentul de grăsime din organism, indicele de masă corporală, riscul de ateroscleroză, consiliere medicală și altele.

Ti-a placut articolul?

Comentarii