Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțenii au pornit în ”Marşul pentru Constanţa”. Participanții cer schimbări (galerie foto+video)

ro

24 Sep, 2017 17:27 3150 Marime text
Astăzi, începând cu ora 17.00, mai mulți constănţeni au pornit într-un marș simbolic din fața Cazinoului. Marșul are ca scop reintegrarea în circuit al Cazinoului din Constanța, considerat simbolul orașului. De asemenea, locuitorii își doresc un oraș curat și îngrijit.

Iniţiatorul evenimentului, Cătălin Anghel afirmă că: 

”Vom mărșăluii pașnic, încercând să strângem cât mai mulți cetățeni care se simt parte vie a acestui oraș și care nu sunt indiferenți la suferința lui, suferință pricinuită de lipsa de interes a autorităților față de bunăstarea orașului și a cetățenilor. Acest demers reprezintă dorința noastră pentru conștientizarea și începutul schimbării modului de gândire a constănțeanului față de propriul oraș, pentru că, cetățeanul trebuie să știe foarte bine care îi sunt drepturile dar și obligațiile, și să mai știe că, dacă vrea și se implică în mod activ, atunci chiar poate să schimbe acest oraș minunat!”


Totodată, participanţii la eveniment militează pentru piste de biciclete, investiții în cultură, accesare fonduri europene, străzi asfaltate, parcări amenajate, un oraș cu buget participativ,transparență în cheltuirea banului public, registrul spațiilor verzi și respectarea legii privind tăierea copacilor, reabiliitarea spațiilor de joacă pentru copii și construirea de spații noi mai ales în zonele ce au construcții recente, o comunicare mai bună cu cetățenii prin serviciile publice locale, investiții masive în educație și sport.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii