Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța va găzdui Olimpiada Internațională de Lectură

ro

31 Aug, 2015 17:26 1031 Marime text
 
Municipiul Constanța devine capitala internațională a lecturii în perioada 1-5 septembrie 2015.
 
Asta pentru că, Constanța va găzdui Olimpiada Internațională de Lectură, pentru elevii din clasele a VII-a – a XII-a.
 
Competiția  se află la cea de-a II-a ediție și este organizată de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța.
 
Pe parcursul a patru zile, 63 de elevi din România, Bulgaria, Republica Moldova, Serbia și Turcia își vor pune în valoare competențele de lectură, cultura  generală și experienţa în universul cititului.
 
Lotul României este format din 34 de elevi, laureați ai etapei naționale a Olimpiadei de limbă, comunicare și literatură română și a Olimpiadei „Lectura ca abilitate de viață”; loturile din afara țării sunt reprezentate de elevi performanți în studiul formal și  informal al literaturii comparate.
 
Olimpiada se organizează pe două secțiuni: de antrenament (13-15 ani- se evaluează competențele de lectură și de sensibilizare culturală) și de performanță (15-19 ani- se evaluează competențele de lectură, media și de comunicare).
         
Programul olimpiadei cuprinde două cursuri, susținute miercuri, 2 septembrie, urmate de proba scrisă și de o dezbatere ce vor avea loc joi, 3 septembrie, urmând ca rezultatele finale să fie comunicate vineri, 4 septembrie.
 
Deschiderea oficială  a competiției va avea loc miercuri, 2 septembrie 2015, ora 10.00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Instituției Prefecturii.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii