Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Sute de pachete de țigări de contrabandă, confiscate de polițiștii de frontieră

ro

12 Oct, 2016 12:14 2231 Marime text
În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră constănţeni au depistat doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism 500 pachete de ţigări, fără marcaje fiscale şi fără documente legale.
         
Ieri, în jurul orei 12.30, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au declanşat, în zona de competenţă, pe raza localităţilor Ovidiu şi Mihail Kogălniceanu, o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări de contrabandă.
 
Astfel, a fost identificat în trafic un autoturism Audi A4, despre care se deţineau date că este folosit la transportul ţigărilor de contrabandă. Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri maşina, în care se aflau trei persoane de sex masculin.
 
La controlul autoturismului a fost descoperită, în spatele scaunelor din faţă, o cutie de carton, în care se aflau mai multe cartuşe cu ţigări de diferite mărci, fără marcaje fiscale.
 
În cadrul primelor cercetări, s-a stabilit faptul că ţigările aparţin cetăţenilor români M.N., în vârstă de 59 ani şi D.G., în vârstă de 48 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, aflaţi în autoturism. Aceştia au declarat că au achiziţionat ţigaretele dintr-o localitate de pe raza judeţului, de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunosc, în schimbul sumei de 4.000 lei, cu scopul de a le comercializa.
 
Persoanele în cauză şi autoturismul au fost conduse la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 10.000 pachete ţigări netimbrate, mărcile Marlboro şi Winston.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat ţigările în vederea confiscării şi au indisponibilizat autoturismul, în valoare de aproximativ 7.000 euro, la sediul Gărzii de Coastă, iar în cauză poliţiştii de frontieră constănţeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin.1 şi 3 în referire la art.274 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii