Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa şi litoralul, vizate ANM ar putea emite cod galben de caniculă

ro

12 Aug, 2014 21:21 1515 Marime text
Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu a declarat, azi, că miercuri şi joi sunt aşteptate temperaturi de peste 36-37 de grade Celsius şi, cel mai probabil, se va emite cod galben de caniculă.
 
"Miercuri şi joi aşteptăm ca maximele termice să ajungă la 36-37 de grade în zonele de câmpie, cu precădere în partea de sud şi de sud-est a teritoriului şi în aceste condiţii cel mai probabil miercuri dimineaţă vom emite un cod galben care să vizeze aceste zone pentru după-amiaza zilei de mâine şi pentru joi", a declarat la România TV Florinela Georgescu.
 
Indicele de confort termic a depăşit azi, la ora 14.00, pragul critic în mai multe regiuni din vestul, sud-vestul, sudul, sud-estul şi estul României, inclusiv pe litoral, potrivit ANM. 
 
Conform unei informări meteorologice emise ieri de ANM, în zilele de marţi, miercuri şi joi (12, 13 şi 14 august) valul de căldură se va intensifica treptat în toată ţara, iar vremea va fi călduroasă. În zonele de câmpie şi de podiş va fi caniculă, se vor înregistra temperaturi maxime, în general, între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. 
 
Sursa foto: rtv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii