Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Serviciul Gestionare Spații Verzi, acțiune de toaletare și tăiere a arborilor din parcul Tăbăcărie

ro

03 Jul, 2018 19:47 2256 Marime text
Primăria Municipiului Constanța a anunțat că, în cursul zilei de astăzi, Serviciul Gestionare Spații Verzi a demarat o acțiune de toaletare și tăiere a arborilor uscați din zona parcului Tăbăcărie.

După evaluarea specialiștilor și urmare a sesizărilor, a rezultat necesitatea toaletării unui număr de 8 arbori cu creștere necontrolată, respectiv tăierea a 8 plopi uscați, anunță Primăria.

Lucrările de toaletare se execută la cei 8 arbori în viață și au ca scop refacerea coroanei, salvarea și regenerarea exemplarelor supuse intervenției, precum și punerea în siguranță a zonelor adiacente.

”Decizia de tăiere a celor 8 plopi uscați s-a luat după o atentă evaluare a riscurilor pe care aceștia le prezentau pentru cei ce tranzitează zonele respective, iar în locul fiecărui plop tăiat se vor planta alți 5 arbori, de îndată ce sezonul va permite.

Respingem cu fermitate informațiile false vehiculate în spațiul public cu privire la defrișarea, lotizarea, retrocedarea și betonarea Parcului Tăbăcărie sau a unor zone din acesta.

Precizăm că acțiunea Serviciului Gestionare Spații Verzi nu are nicio legătură cu proiectul „Parcului de miniaturi” și că asemenea acțiuni au loc în tot orașul”. precizează Municipalitatea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii