Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa se leagă direct la gazele ruseşti

ro

12 Oct, 2012 06:46 1962 Marime text

Din 2016 Constanţa se va conecta la conducta Isaccea - Negru Vodă care aduce gazele ruseşti în ţară. Acum, Constanţa primeşte gaze extrase de Petrom din subsolul Mării Negre.

Compania de stat Transgaz va construi o ţeavă de gaze care va lega localitatea Negru Vodă, de la graniţa cu Bulgaria, cu oraşul Constanţa, prin două puncte intermediare Pecineaga şi Techirghiol, în urma unei investiţii de 30 de milioane de lei, potrivit unui raport trimis Bursei. Lucrările vor începe în 2015 şi vor fi finalizate un an mai târziu. Lungimea întregii ţevi va fi de 59 de kilometri. Localitatea Negru Vodă este capătul porţiunii româneşti al uneia dintre conductele ruseşti care tranzitează ţara noastră, intrarea fiind pe la Isaccea. 

În prezent, Constanţa este alimentată cu gazele ce provin din subsolul Mării Negre extrase de Petrom pe platforma sa marină. În acest sens, Petrom a inaugurat, în toamna anului 2009, o nouă unitate de procesare a gazelor în cadrul terminalului petrolier de la Midia, investind 90 de milioane de euro în proiect. 

Sursa: economica.net

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii