Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Rată în franci elveţieni, plătită cu ... găleata!

ro

26 Feb, 2015 17:44 1683 Marime text
Un bărbatul s-a prezentat azi la ghișeul unei bănci din Constanţa cu două găleți încărcate cu monede de 10 și 50 de bani. Totalul: 8.036 de monede în valoare de peste 2.100 de lei, relatează reporterntv.ro.
 
“Nu găsim o cale de conversie a acestui credit care s-a dublat în șapte ani de zile și am recurs la această măsură să aduc banii și o să încerc lună de lună să plătesc astfel. Nu am crezut niciodată că o să dau tot salariul pe o rată, astfel încât să tăiem de la gura copiilor mâncare, excursii și altele”, a declarat George Mihalache.
 
George Mihalache a împrumutat în urmă cu opt ani 115.000 de franci elvețieni ca să cumpere o casă. De atunci, însă, rata a tot crescut, iar acum, după ce cursul francului a explodat, suma pe care trebuie să o plătească lunar s-a dublat.
 
De la 1.600 de lei inițial, a ajuns la aproape 2.500 de lei. A dat instutuția în judecată și, după ce a câștigat procesul, a recuperat 11 mii de franci. Bărbatul este decis ca în fiecare lună să-și plătească rata în monede.
 
Angajaţii băncii au numărat fiecare bănuț mai bine de trei ore.
 
Sursa: reporterntv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii