Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Peste 220 de câini abandonați și-au găsit o familie iubitoare

ro

18 Jun, 2019 15:18 1966 Marime text
„Adoptă un cățel!”, campania demarată de Primăria Municipiului Constanța, atrage tot mai mulți constănțeni. Potrivit datelor furnizate de Serviciul Gestionare Animale Abandonate, în luna mai au fost adoptați 215 de câini comunitari iar în luna aprilie s-au înregistrat 11 adopții. Cățeii au părăsit Adăpostul Public pentru Animale Abandonate pentru a avea o familie.
 
Reamintim că iubitorii de animale pot adopta cățeii abandonați după ce a expirat termenul de 7 zile lucrătoare în care patrupedele ar fi putut fi revendicate de proprietari. Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.
 
Adopţia câinilor se face gratuit
 
Câinii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce aceştia au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Animalele adoptate vor fi sterilizate, excepţie făcând cele cu regim special, astfel cum sunt definite în normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 155/2001, completată și modificată.
 
Adopţia patrupedelor din adăpost se face cu respectarea cumulativă a următoarelor condiţii:
a) prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor;
b) dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor;
c) acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini;
d) înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.
 
Se interzice abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi în condiţiile OUG nr. 155/2001 completată şi modificată de Legea nr. 258/2013 şi a normelor metodologice de aplicare a acestora.
 
Serviciul Gestionare Animale Abandonate poate fi contactat la numerele de telefon: 0241.485873 și 0733.045213.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii