Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Constanța Percheziții la societăți fantomă. Se vorbește de un prejudiciu de 13.000.000 lei

ro

19 Apr, 2016 09:38 2306 Marime text
 
În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 18 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanţa, Vâlcea, Buzău, Braşov şi Brăila şi opt mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor şi comerţului cu materiale de construcţii.
 
Din probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii ar fi creat un lanţ de societăţi comerciale fantomă, care au furnizat facturi fictive, în vederea înregistrării în contabilitate, pentru sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.
 
Prejudiciul creat este estimat la 5.000.000 de lei, suma totală spălată fiind de aproximativ 13.000.000 de lei. Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1, potrivit Poliției Române.


UPDATE : 13.48


La Constanţa, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat patru percheziţii domiciliare. Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, organele de anchetă au controlat sediile unor societăţi comerciale, de unde au ridicat mai multe documente.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii