Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Încep pregătirie pentru sezonul estival. Câți polițiști vor fi detașați pe litoral în perioada 15 iunie – 15 septembrie

ro

10 May, 2019 18:53 1866 Marime text
Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a condus la Constanța o ședință cu reprezentanții MAI din județ pentru pregătirea măsurilor de ordine publică ocazionate de apropierea sezonului estival. Ministrul afacerilor interne a cerut structurilor operative să își concentreze acțiunile pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri.

Potrivit unui comunicat transmis de MAI, pentru creșterea nivelului de siguranță pe litoralul românesc, în perioada 15 iunie – 15 septembrie a.c., vor fi suplimentate forțele locale cu câte 180 de polițiști detașați in fiecare lună.

Pentru a eficientiza acțiunile privind prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri, până la debutul sezonului estival vor fi achiziționate, pentru fiecare județ, câte 7 detectoare de droguri care vor fi utilizate pentru testarea în trafic a conducătorilor auto. În timpul sezonului estival, în județul Constanta va fi repartizat un număr suplimentar de astfel de dispozitive. MAI a asigurat deja Poliției Române fondurile necesare acestei achiziții.

Tot pentru perioada estivală, vor fi operaționalizate mai multe puncte de prim ajutor și intervenție în situații de urgență atât în stațiunile de pe litoral, cât și pe autostrada A2. 

În cadrul ședinței de lucru desfășurată la Prefectura Constanța, ministrul afacerilor interne le-a cerut autorităților locale să acorde atenție modului în care vor fi cazați polițiștii detașați în zona stațiunilor de pe litoral.

De asemenea, Poliția Română poartă discuții cu omologii bulgari pentru ca mai mulți ofițeri români să execute misiuni în sprijinul cetățenilor români care își vor petrece concediul pe litoralul bulgăresc. 

La ședința de lucru de la Prefectura Județului Constanța a participat și secretarul de stat pentru relația cu Instituțiile Prefectului, Adrian Petcu.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii