Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa, în topul oraşelor din România în care merită să trăieşti

ro

20 Jan, 2015 12:35 1658 Marime text
fotoreportaj marea neagra spectacol de iarna galerie foto 527360Institutului Naţional de Statistică a realizat un top al oraşelor în care merită să trăieşti. S-a ţinut cont de dezvoltarea economică, de nivelul salariilor şi al şomajului, dar şi de posiblităţile de petrecere a timpului liber. Primul în top se situează Bucureştiul, urmat de Cluj Napoca, Timişoara, Braşov, Constanţa şi Sibiu, notează Adevarul.ro.
 
Potrivit INS, în oraşele în care merită să trăieşti în România, peste 90% din locuinţe au canalizare, salariile sunt bune, şomajul este mic, există posibilităţi diverse de petrecere a timpului liber, dar şi de distracţie.
 
În judeţul Constanţa, PIB-ul/cap de locuitor este de 40.000 de lei. Datorită poziţiei sale strategice lângă Marea Neagră, Constanţa a intrat în vizorul investitorilor români şi străini. Judeţul Constanţa a devenit în ultimii ani un punct de atracţie pentru investiţiile în industria navală, petrol şi gaze, energie din surse regenerabile sau agricultură. Cea mai mare companie din judeţ, care conduce detaşat clasamentul, este Rompetrol Rafinare, cea mai mare rafinărie din România şi singura care are ieşire directă la Marea Neagră. Aici, salariul mediu net este de 1.500 de lei pe lună, iar şomajul depăşeşte cu puţin 3%.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii