Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Furtuna puternică. Ajunge la 100 km/h. Ploi, ninsori, polei. Asta prognozează meteorologii

ro

05 Jan, 2017 06:48 10033 Marime text
Astăzi, cerul va fi mai mult noros şi în cursul zilei pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare, în extremitatea de sud şi sub formă lapoviţă sau ploaie, iar vântul va avea unele intensificări la munte, dar şi în regiunile vestice şi nord-estice.
 
În cea de a doua parte a intervalului, ninsorile se vor extinde treptat şi vor cuprinde Oltenia, Muntenia, județele Constanța și Tulcea, jumătatea sudică a Moldovei şi pe cea de sud-est a Transilvaniei, vor deveni moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, pe arii restrânse mai consistent, cu precădere în extremitatea de sud.
 
Excepţie va face zona litoralului, unde se vor semnala precipitaţii mixte şi vor fi condiţii de polei.
 
Vântul va avea intensificări îndeosebi la munte, în sudul Moldovei, Dobrogea şi Muntenia, zone în care zăpada va fi viscolită şi vizibilitatea redusă.
 
Potrivit ISU Dobrogea, din această seară, de la ora 22:00 pînă pe 8 ianuarie, ora 08:00, pe Marea Neagră va fi furtună puternică.

Vântul va bate din direcția Nord-Est și Nord-Nord Vest cu forța 7-10 pe scara Beaufort, 15-28 metri/secundă, adică până la aproape 101 kim/h.

Marea va fi agitată de gradul 6-8.  Vântul puternic de 10 pe scara Beaufort duce la formarea de valuri de circa 9 metri.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii