Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:46 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Arestaţi pentru furturi de combustibil din trenuri

ro

15 Jul, 2016 12:50 1817 Marime text
Pe 12 iulie, lucrătorii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Biroul Județean de Poliție Transporturi Constanţa, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul S.O.S. Constanţa şi I.J.J. Constanţa, au depistat, în flagrant, în zona Stației C.F.R. Dorobanțu din județul Constanța, trei bărbați, cu vârste între 29 și 39 ani, domiciliați în localitățile Mircea Vodă și Ştefan cel Mare din județul Constanța, respectiv în municipiul Feteşti - județul Ialomiţa, care au sustras dintr-un vagon tip cisternă, aflat în compunerea unui tren de marfă oprit în staţia C.F. Dorobanţu, cantitatea de 1.570 litri produs petrolier cu miros specific de motorină.
 
În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că una dintre persoane, alături de alți doi  bărbați, în vârstă de 43 de ani, domiciliați în municipiul Constanța, respectiv municipiul Fetești, angajați ai unei firme de pază, își încălcau atribuțiile de serviciu, înlesnind sustragerea de produse petroliere din vagoanele de marfă staționate în zonă.
 
În urma probelor administrate s-a stabilit că, în nopțile de 07/08 și 11/12.07.2016, persoanele în cauză au mai sustras din vagoanele de marfă staționate 1.600 litri benzină și 4.750 litri de motorină, cauzând un prejudiciu de 39.000 de lei.
 
La data de 13 iulie, lucrătorii S.R.P.T. Constanţa au efectuat un număr de două percheziţii domiciliare, la una dintre locații fiind identificate cantitatea de 50 litri benzină, doi saci cu cereale, pentru care nu s-au putut prezenta acte de provenienţă, precum şi suma de 2.150 euro, iar la cealaltă au fost identificate cantitățile de 570 litri motorină şi 100 litri benzină, bunuri care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
Persoanele în cauză  au fost reținute pe bază de ordonanță, iar în cursul zilei de ieri au fost prezentate la Judecătoria Constanţa, care a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii