Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Atenție, șoferi! Nici nu știți ce vă așteaptă. Lucrări programate

ro

12 Apr, 2016 04:29 3255 Marime text
Primăria municipiului Constanța a emis, ieri, autorizația de construire numărul 634, la solicitarea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța.
 
Documentul a fost eliberat pentru obiectivul Pasaj superior situat în incinta portului, unde se vor efectua lucrări de reparații capitale la curba mare.
Autorizația emisă de primărie are o valabilitate de 12 luni durata lucrărilor fiind estimată la cel puțin trei ani.
 
Unde și ce este curba mare
Potrivit memoriului depus de CNAPMC, la Agenția de protecția mediului Constanța, Pasajul superior curba mare este amplasat în zona de sud-vest a Portului Constanța, pe drumul de legătură între Poarta 6 și revizia de vagoane, într-o curbă cu raza de trei sute de metri.
Acest pasaj, peste liniile de cale ferată, asigură legătura auto pentru toate tipurile de autovehicule spre/dinspre poarta 6 și Poarta 7, dinspre și spre Poarta 5, Poarta 3, Poarta 1 și celelalte căi de exploatare portuară dinspre nord și nord-est.
Potrivit aceluiași document, depus la APM, pasajul a fost dat în exploatare în anul 1969, asupra acestuia fiind făcute în anul 1996 câteva reparații curente, ceea ce a dus la deteriorarea stării generale și atingerea unui grad avansat de degradare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii