Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. A fost ales președintele CJC. Lista președinților CJC de după Revoluție

ro

23 Jun, 2016 03:34 5912 Marime text
 Ieri au fost, așa cum era de așteptat, dispute mari pentru alegerea, de către consilieri, a celui care va conduce Consiliul Județean Constanța, teoretic, pentru patru ani de acum încolo.
 
Spunem teoretic, pentru că la noi, din cine știe ce motive, mai ales de clientelă politică, este posibil ca oricând, Horia Marius Țuțuianu (PSD), cel ales ieri de consilierii județeni, poate fi oricând demis de cum bate vântul politic de la centru sau chiar de pe plan local.
Dar, din nou, teoretic, cel puțin pentru o perioadă, va fi liniște în Consiliul Județean, cu actualul președinte în frunte și cu cei doi vicepreședinți de-a stânga și de-a dreapta: Claudiu Iorga Palaz (PMP) și Daniel Learciu (ALDE).
Tot teoretic putem spune că Horia Țuțuianu este cel de-al cincilea președinte al Consiliului Județean Constanța, de la înființarea sa, în anul 1992, încoace.
Spunem, teorectic, pentru că practic este al patrulea. Și vom vedea de ce.
Primul președinte al CJC a fost Gheorghe Mihăieși. ”Eu am organizat Consiliul Județean Constanța și eu am fost primul său președinte”, declara, aseară, pentru ZIUA de Constanța, Gheorghe Mihăieși.
Și tot Mihăieși ne lămurea.
Atunci tot așa era ales președintele: dintre consilieri. Gheorghe Mihăieși a fost ales președinte al Consiliului Județean Constanța, un mandat, până în 1996, când a trecut primar al Constanței.
După Gheorghe Mihăieși a urmat Stelian Duțu: două mandate.
Primul între 1996 și 2000, și al doilea între 2000 și 2004.
Locul său a fost luat, prin vot uninominal de data asta, de Nicușor Daniel Constantinescu.
Acesta a fost ales în priml mandat pentru perioada 2004-2008, și pentru un alt mandat, între 2008-2016.
Pe care nu a mai apucat să îl termine.
Locul său a fost luat, de drept, de data asta, de primul vicepreședinte Cristinel Gheorghe Dragomir care a condus CJC, ca președinte interimar, din 2015 până ieri.
Când a fost ales, cel de-al cincilea sau de-al patrulea președinte, după cum vrem să o luăm, actualul președinte Horia Țuțuianu. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii